آش ترخينه كرمانشاه جزو غذاهاي اصيل اين استان تاريخي است . اين آش بعد
از آش عباسعلي جزو سنتي ترين غذاهاي اين استان ديدني به شمار ميرود . براي
كامل كردن مطالب اين پست ( متاسفانه ) هرچه جستجو كردم ، مطلب صحيحي در
ارتباط با اين غذا نيافتم . اطلاعات خودم نيز نه آنقدر اندك است كه از شرح
آن بگذرم و نه آنقدر قابل اكتفا كه مدعي باشم حق مطلب را به جاي آورده ام !در مورد طرز تهيه ترخينه اطلاعات زيادي در دسترس ندارم . همينقدر ميدانم كه
ترخينه در انواع مختلف ( با طعم هاي مختلف ) به روش خاصي تهيه ميشود و
معمول ترين غذايي كه با استفاده از ترخينه خشك تهيه ميشود آش ترخينه دوغ
اصل كرمانشاه است . جو ، گندم ، بلغور و يا ... را با مقدار خاصي كشك
جامد يا دوغ ترش ميسايند و مقادير زيادي از ساير افزودنيها را به آن اضافه
ميكنند و در گودالي جلو آفتاب براي حدود 30-40 روز ميگذارند تا خشك شود .
شكل نهايي آن چيزي شبيه كتلت خشك شده ميباشد ولي من براي نگهداري آسان تر
ترخينه ها را خرد كرده و در يك ظرف شيشه اي نگهداري ميكنم .
منبع:مطبخ خاله خانم
پارسال که یه سفر به زادگاه مادرم کرمانشاه داشتم خاله مهربونم یه چند تایی ترخیه خشک به من دادن و تاکید کردن که این از اون ترخینه خوب هاست و فقط خودت بخور که سفارشی درست شده!
و من وقتی به تهران رسیدم و بعد از مدتی اش رو درست کردم یاد همون وقتایی افتادم که برای مامان از کرمانشاه ترخینه دوغ میفرستاند و ایشون هم یه اش حسابی برای ما میپختن!
ترخینه از نظر من نیاز به هیچ حبوبات دیگه ای نداره اما دیده شده که در بعضی شهر ها به اش ترخینه غیر از سبزی اش بنشن هم اضافه میکنن اما من این مدلیش رو ترجیح میدم!
من هر عدد ترخینه رو برای یک نفر حساب میکنم و فکر میکنم بس باشه!!!
مواد لازم:
ترخینه دوغ خشک=2 عدد
سبزی اش=6 ق غ
پیاز داغ=6 ق غ
نعنا داغ=2 ق غ
دستور تهیه در ادامه مطلب:

